Beste waterflosser en monddouche; bekijk de top 5

Op zoek naar een waterflosser? Een waterflosser, ookwel monddouche, is een losapparaat waarmee je heel gemakkelijk je gebit kunt reinigen. Het is een goede aanvulling op het dagelijks tandenpoetsen en helpt je tanden en tandvlees gezond te houden. Er is niets zo vervelend als tandpijn of bloedend tandvlees. Voorkom dit door regelmatig te flossen met een waterflosser. In deze blog lees je meer over de voordelen van een waterflosser, waar je op moet letten bij de aanschaf en wat de top 5 beste waterflossers en monddouches zijn. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Beste waterflosser: Waterpik – WP-660 – Flosapparaat

Waterpik – WP-660 – Flosapparaat
Beste waterflosser

Koop nu bij

bol.com
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:34 pm

Deze beste waterflosser van Waterpik reinigt in slechts 1 minuut per dag je gebit. De waterflosser is perfect voor het verwijderen van bacteriën die wat tiener tussen de tanden en onder de rand van het tandvlees zitten. Dat geeft je een heerlijk schoon en fris gevoel. Daarnaast vermindert de waterflosser bloedend tandvlees en wordt de bloedcirculatie van het tandvlees gemasseerd en gestimuleerd waardoor je tandvlees gezond blijft. Heb je last van bloedend tandvlees? Dan zal je zien dat dit in 4 weken tijd wel 93% minder wordt. De waterflosser wordt geleverd met 6 opzetstukken voor verschillende behandelingen. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van tandplak of en extra diepe reiniging. In slechts 1 minuut per dag reinig je je gebit heel gemakkelijk: je zet de tip van de flosser tussen je tanden en richt deze op het tandvlees, vervolgens doet de waterflosser het werk! Kortom: deze beste waterflosser is ideaal om je gebit snel én gemakkelijk te reinigen en je gebit gezond te houden.

Shop direct de top 5 beste waterflossers en monddouches

Waterpik – WP-660 – Flosapparaat

Koop nu bij

bol.com
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:34 pm

iSmile Waterflosser

Koop nu bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:33 pm

Bintoi® iSonic Black Series F600 – Waterflosser – Flosapparaten – Monddouche

Koop nu bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:33 pm

V-Goods Professionele Waterflosser

Koop nu bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:32 pm

Waterpik Cordless Advanced WP 560 – Flosapparaat

Koop nu bij

bol.com
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:31 pm

Vergelijk de beste waterflossers

ProductAantal standenAantal opzetstukkenInhoud waterreservoirDraadloosGewicht
Waterpik – WP-660 – Flosapparaat106600mlNee1.11kg
iSmile Waterflosser – Monddouche55300mlJa0.57kg
Bintoi® iSonic Black Series F600 – Waterflosser34300mlJa0.57kg
V-Goods Professionele Waterflosser56300mlJa0.5kg
Waterpik Cordless Advanced WP 560 – Flosapparaat34200mlJa0.77kg

Wat is een waterflosser?

Een waterflosser, ook wel bekend als monddouche, is een elektrisch flosapparaat dat water gebruikt om tandplak en voedseldeeltjes tussen je tanden en langs het tandvlees te verwijderen. Het is een effectieve aanvulling op je dagelijkse mondverzorgingsroutine en biedt verschillende voordelen voor je mondgezondheid.

Zoals de naam het al zegt, werkt een waterflosser met water. Het waterreservoir kun je vullen met water of mondwater. Het apparaat pompt het water vervolgd door de opzetstukken en door middel van een waterstraal (vaak is de waterdruk instelbaar) kun je gemakkelijk tandplak en voedselresten verwijderen en je gebit goed reinigen.

Waarom is het belangrijk om te flossen?

Alleen je tanden poetsen is vaak niet genoeg voor het behoud van gezonde tanden en tandvlees. Voor een optimale mondgezondheid is het cruciaal om ook dagelijks te flossen. Met een tandenborstel kun je mogelijk niet overal bij, waar een waterflosser wel bij kan. Hier zijn de belangrijkste redenen om dagelijks te flossen:

 • Verwijdert tandplak tussen de tanden
 • Voorkomt tandbederf
 • Voorkomt tandvlees aandoeningen
 • Voorkomt een slechte adem
 • Zorgt voor gezond tandvlees
 • Vermindert bloedend tandvlees (wanneer je hier al last van hebt)
 • Zorgt voor het behoud van gezonde tanden en kiezen
 • Verbetert de algehele mondgezondheid

Hoe vaak moet je een waterflosser gebruiken?

Het is aanbevolen om dagelijks te flossen voor een optimale gezondheid van je tanden en tandvlees. Gelukkig maakt een waterflosser het mogelijk om gemakkelijk én snel te flossen, waardoor het je weinig moeite en tijd kost.

Naast het dagelijks flossen, is het ook zeker aan te raden om je tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel. Met een elektrische tandenborstel kun je veel effectiever poetsen dan met een handtandenborstel. Dit is niet alleen beter voor je gebit, maar het is ook nog eens een stuk gemakkelijker.

Wat zijn de voordelen van een waterflosser?

Een waterflosser heeft verschillende voordelen voor de gezondheid en reiniging van je tanden en tandvlees. Hieronder vertel ik je meer over de belangrijkste voordelen van het gebruik van een waterflosser.

 1. Effectieve plakverwijdering:
  • Een waterflosser kan effectief tandplak verwijderen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen tussen de tanden en langs de tandvleesrand. Dit helpt bij het voorkomen van tandbederf en tandvleesproblemen.
 2. Zacht voor tandvlees:
  • In vergelijking met traditioneel flossen is een waterflosser vaak zachter voor het tandvlees. Het veroorzaakt minder irritatie en bloedingen. Zeker wanneer je last hebt van gevoelig tandvlees, is een waterflosser een stuk comfortabeler dan een gewone flosdraad.
 3. Ideaal voor beugels en bruggen:
  • Ook wanneer je bijvoorbeeld een beugel, brug, implantaat of kroon hebt is een waterflosser ideaal. Een waterflosser is geschikt om deze grondig en veilig te reinigen.
 4. Gemakkelijk in gebruik:
  • Het gebruik van een waterflosser is over het algemeen heel gemakkelijk. Veel modellen hebben verschillende drukinstellingen, zodat je de intensiteit van de waterstraal kunnen aanpassen aan je comfortniveau.
 5. Gezondheid van tandvlees:
  • De pulserende waterstraal van een waterflosser kan de doorbloeding van het tandvlees stimuleren. Dit verbetert de algehele gezondheid van je tandvlees. Daarnaast helpt het ook om bloedend tandvlees te verminderen.
 6. Voorkomt slechte adem:
  • Door voedseldeeltjes en bacteriën effectief te verwijderen, kan een waterflosser helpen bij het voorkomen van slechte adem.
 7. Aanvulling op tandenpoetsen:
  • Een waterflosser is een goede aanvulling op het tandenpoetsen, omdat het kan helpen bij het verwijderen van resterende tandplak en bacteriën die mogelijk zijn achtergebleven na het poetsen.
 8. Geschikt voor gevoelige tanden:
  • Voor mensen met gevoelige tanden is een waterflosser een zachtere optie dan gewone flosdraad. Dat komt omdat een waterflosser de tanden reinigt zonder dat hier wrijving aan te pas komt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterflosser?

Bij het kopen van de beste waterflosser zijn er verschillende factoren die je in overweging kunt nemen om ervoor te zorgen dat het flosapparaat aan jouw behoeften voldoet. Hier zijn een aantal belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een waterflosser:

 1. Drukinstellingen:
  • Kies een waterflosser met instelbare drukinstellingen, zodat je de waterdruk kunt aanpassen aan jouw comfortniveau en behoeften.
 2. Waterreservoir capaciteit:
  • Controleer de capaciteit van het waterreservoir. Een groter reservoir kan handig zijn zodat je niet vaak water hoeft bij te vullen tijdens het flossen.
 3. Type waterflosser:
  • Er zijn draadloze (oplaadbare) en snoer gebonden modellen beschikbaar. Kies het type dat het beste past bij jouw voorkeur en behoeften, bijvoorbeeld voor thuisgebruik of om onderweg te gebruiken.
 4. Type spuitstukken:
  • Controleer of de waterflosser wordt geleverd met verschillende spuitstukken of opzetstukken, vooral als je het met meerdere gezinsleden gebruikt. Sommige modellen hebben speciale opzetstukken voor beugels, kronen of gevoelig tandvlees.
 5. Gebruiksgemak:
  • Overweeg het gebruiksgemak, inclusief de bedieningselementen, grip en het ontwerp van de handgreep. Een ergonomisch ontwerp kan het flossen een stuk eenvoudiger en comfortabeler maken.
 6. Geluidsniveau:
  • Sommige waterflossers kunnen lawaai maken. Als dit voor jou een belangrijke overweging is, let dan op het geluidsniveau van het apparaat.
 7. Grootte en opslag:
  • Controleer de grootte van de waterflosser en bedenk waar je het gaat opbergen. Als je beperkte ruimte hebt, kan een compact model handig zijn.
 8. Onderhoud en reiniging:
  • Let op of de waterflosser gemakkelijk te reinigen is en of er specifieke instructies zijn voor het onderhoud ervan. Sommige modellen hebben zelfreinigende functies.
 9. Oplaadtijd en batterijduur:
  • Als je kiest voor een draadloos model, let dan op de oplaadtijd en hoe lang de batterij meegaat tussen oplaadbeurten.
 10. Waterdruk en pulsaties:
  • Controleer de waterdruk en het aantal pulsaties per minuut. Sommige modellen bieden aanpassingen voor zowel druk als pulsaties.
 11. Extra functies:
  • Sommige waterflossers hebben extra functies, zoals een massagestand, geheugenfunctie voor persoonlijke instellingen, of een timer die aangeeft hoe lang je moet flossen.

De top 5 beste waterflossers en monddouches uitgelicht

1. Beste waterflosser: Waterpik – WP-660 – Flosapparaat

Waterpik – WP-660 – Flosapparaat
Beste waterflosser

Koop nu bij

bol.com
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:34 pm

Deze beste waterflosser van Waterpik reinigt in slechts 1 minuut per dag je gebit. De waterflosser is perfect voor het verwijderen van bacteriën die wat tiener tussen de tanden en onder de rand van het tandvlees zitten. Dat geeft je een heerlijk schoon en fris gevoel. Daarnaast vermindert de waterflosser bloedend tandvlees en wordt de bloedcirculatie van het tandvlees gemasseerd en gestimuleerd waardoor je tandvlees gezond blijft. Heb je last van bloedend tandvlees? Dan zal je zien dat dit in 4 weken tijd wel 93% minder wordt. De waterflosser wordt geleverd met 6 opzetstukken voor verschillende behandelingen. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van tandplak of en extra diepe reiniging. In slechts 1 minuut per dag reinig je je gebit heel gemakkelijk: je zet de tip van de flosser tussen je tanden en richt deze op het tandvlees, vervolgens doet de waterflosser het werk! Kortom: deze beste waterflosser is ideaal om je gebit snel én gemakkelijk te reinigen en je gebit gezond te houden.

2. iSmile Waterflosser – Monddouche

iSmile Waterflosser

Koop nu bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:33 pm

De iSmile waterflosser beschikt over 5 reinigingsstanden met 1200 pulsen per minuut. Hierdoor verwijdert het wel 99.9% van alle voedselresten en tandplak. Daarnaast helpt het je tandvlees te stimuleren en zorgt het voor een sterker en gezonder gebit. De waterflosser is waterproof en kan onder de douche worden gebruikt. Daarnaast beschikt deze over een 360º draaifunctie zodat je gemakkelijk overal bij kunt. De waterflosser is daarnaast ook draadloos te gebruiken. Eenmaal opgeladen gaat deze tot wel 20 dagen mee. De waterflosser wordt geleverd met 5 opzetstukken, een USB-lader en een luxe opbergtas.

3. Bintoi® iSonic Black Series F600 – Waterflosser

Bintoi® iSonic Black Series F600 – Waterflosser – Flosapparaten – Monddouche

Koop nu bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:33 pm

Deze waterflosser van Bintoi is een draadloze waterflosser die tevens waterproof is en onder de douche kan worden gebruikt. De batterij gaat tot wel 30 dagen lang mee. Daarnaast heeft de waterflosser 3 reinigingsstanden, een geheugenfunctie en een 360º draaifunctie. Zo verwijder je gemakkelijk tandplak en kun je snel en effectief reinigen met een gezonder tandvlees als resultaat. In slechts 60 seconden geniet je van een gezond en stralend gebit. De waterflosser heeft daarnaast ook nog een hele fijne prijs.

4. V-Goods Professionele Waterflosser

V-Goods Professionele Waterflosser

Koop nu bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:32 pm

Deze professionele waterflosser van V-goods mag ook zeker niet ontbreken in dit lijstje met beste waterflossers. De waterflosser beschikt over 5 krachtige standen voor een grondige reiniging. Zelfs de lastigste plekken bereik je gemakkelijk. De waterflosser helpt daarnaast aan gezonder tandvlees en een algehele verbeterde mondgezondheid. Ook is deze geheel waterdicht en in de douche te gebruiken. De waterflosser is draadloos te gebruiken en met behulp van de handige LED-indicatie kun je zien wanneer het tijd is om deze weer op te laden. Ook wordt de waterflosser geleverd met extra opzetstukken, zodat je de reiniging kunt aanpassen aan jouw behoeften. Tot slot wordt de waterflosser geleverd met een handige opbergtas om deze veilig op te bergen maar ook ideaal om mee te nemen op reis of onderweg.

5. Waterpik Cordless Advanced WP 560 – Flosapparaat

Waterpik Cordless Advanced WP 560 – Flosapparaat

Koop nu bij

bol.com
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:31 pm

Deze Waterpik waterflosser heeft 3 drukinstellingen en wordt geleverd met 4 opzetstukken. De waterflosser is draadloos te gebruiken en tevens waterdicht waardoor deze ook in de douche gebruikt kan worden. De monddouche heeft een stil ontwerp en een 360º graden tiprotatie. Zo verwijder je snel en gemakkelijk bacteriën diep tussen je tanden en onder de tandvleesrand. Daarnaast masseert en stimuleert het de doorbloeding van je tandvlees, waardoor het gezond en sterk blijft. Ook voor mensen die een beugel, kroon, brug, implantaat of facing hebben, is deze waterflosser geschikt. Het geeft je direct een heerlijk fris en schoon gevoel.

Conclusie

Een waterflosser is een must-have voor een optimale mondhygiëne. Alleen je tanden poetsen is vaak niet voldoende om je tanden en tandvlees goed te reinigen. Met behulp van een waterflosser kun je je gebit snel en gemakkelijk reinigen en tandplak en voedselresten verwijderen. Dit is essentieel om een gezond gebit te behouden en tandvlees problemen te voorkomen. Daarnaast geeft een waterflosser meteen een schoon en fris gevoel en schone en gladde tanden. Bestel vandaag nog jouw favoriete waterflosser en geniet van een gezond gebit en stralende lach!

Beste waterflosser

Koop nu bij

bol.com
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:34 pm
Beste waterflosser

Koop nu bij

bol.com
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:34 pm

Koop nu bij

bol.com
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:31 pm
Beste waterflosser

Koop nu bij

bol.com
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:34 pm

Koop nu bij

bol.com
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt: juni 23, 2024 – 9:31 pm

Danique

Hi! Mijn naam is Danique (29). Ik heb een grote passie voor beauty, make-up & lifestyle. Door het grote aanbod aan producten heb ik in het verleden helaas behoorlijk wat miskopen gedaan. Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om de beste producten te zoeken, onderzoeken en testen. Nu weet ik alles van de beste make-up, haar- en lifestyle producten, de trends en welke producten wel of niet werken. Miskopen zijn daarmee verleden tijd! Op deze blog deel ik al mijn favoriete producten, tips & tricks en ervaringen. Ik wens je veel lees- en shop plezier!

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *