Beste IPL apparaat; top 5 van 2024

Ben je op zoek naar een IPL apparaat? Een IPL apparaat is dé ideale tool om te kunnen genieten van een langdurig haarvrije huid. Tegenwoordig zijn er genoeg goede IPL apparaten op de markt die je gemakkelijk thuis kunt gebruiken. Zo komt er eindelijk een einde aan iedere dag scheren en die vervelende ingegroeide haartjes. Het is natuurlijk wel belangrijk om een kwalitatief goed IPL apparaat aan te schaffen dat zorgt voor de juiste resultaten en lang mee gaat. In deze blog lees je hoe je het beste IPL apparaat kiest, wat de voordelen zijn en natuurlijk lees je meer over de top 5. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Beste IPL apparaat: Philips Lumea Prestige 9000 Series BRI955/00 – IPL Ontharingsapparaat

Philips Lumea Prestige 9000 Series BRI955/00 – IPL Ontharingsapparaat

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:31 pm

Dit beste IPL apparaat zorgt dat je tot wel 12 maanden haarvrij bent! Na slechts 3 behandelingen zijn je haren al voor 92% verminderd. Met dit laser apparaat dien je de eerste 4 behandelingen iedere 2 weken te doen en daarna doe je nog 8 behandelingen om de 4 weken. De SmartSkin-sensor van het IPL apparaat detecteert jouw huidskleur en bepaalt de beste lichtinstelling voor je. Het past zich dus aan aan jouw huid. De intelligente opzetstukken zorgen voor een op maat gemaakt behandelingsprogramma dat is afgestemd op ieder deel van jouw lichaam waar jij wenst te ontharen. Zo zitten er speciale opzetstukken voor de bikinilijn, het lichaam, het gezicht en de oksel bij. Het IPL apparaat kan gekoppeld worden aan de (gratis) Lumea app. De app helpt je een gepersonaliseerde behandelschema per lichaamsdeel te maken. Ook krijg je tips en advies tijdens elke behandeling en een reminder wanneer het tijd is voor een nieuwe behandeling. Super handig dus. Met dit beste IPL apparaat geniet jij van een langdurige haarvrije en gladde huid!

IPL apparaat

Shop direct de beste IPL apparaten

Philips Lumea Prestige 9000 Series BRI955/00 – IPL Ontharingsapparaat

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:31 pm

Braun Silk Expert Pro 5 PL5243 – IPL apparaat

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:30 pm

Philips Lumea Prestige 9000 Series BRI957/00 – IPL apparaat

Koop nu bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:29 pm


Braun Silk·expert Pro 3 PL3139 IPL Ontharingsapparaat

Koop nu bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:27 pm

Vergelijk hier de beste IPL apparaten

ProductGeschikt voor huidskleurGeschikt voor haarkleurGeschikt voor lichaamsdeelAantal flitsen Aantal standenAantal opzetstukken meegeleverdDraadloosCompatibel met smartphone
Philips Lumea Prestige 9000 Series BRI955/00 – IPL OntharingsapparaatBeige, Donkerbruin, Lichtbruin, Middenbruin, Wit

Bruin, Donkerblond, Donkerbruin, Zwart

Benen, Bikinilijn, Gezicht, Lichaam, Oksels

450.00053JaJa
Braun Silk·Expert Pro 5 PL5243 – IPL OntharingsapparaatBeige, Lichtbruin, Middenbruin, Wit

Bruin, Donkerblond, Donkerbruin, Zwart

Benen, Bikinilijn, Gezicht, Lichaam, Oksels

400.000103NeeNee
Philips Lumea Prestige 9000 Series BRI957/00 – IPL OntharingsapparaatBeige, Donkerbruin, Lichtbruin, Middenbruin, Wit

Bruin, Donkerblond, Donkerbruin, Zwart

Benen, Bikinilijn, Gezicht, Lichaam, Oksels

450.00054JaJa
Philips Lumea Prestige 8000 series BRI945/00 – IPL OntharingsapparaatBeige, Donkerbruin, Lichtbruin, Middenbruin, Wit

Bruin, Donkerblond, Donkerbruin, Zwart

Benen, Bikinilijn, Gezicht, Lichaam, Oksels

450.00052NeeJa
Braun Silk·expert Pro 3 PL3139 IPL OntharingsapparaatLicht getinte huid, Lichtdonkere huid, Lichte, matig bleke huid Zeer lichte, bleke huid


Donker Blond, Bruin, Donkerbruin, Zwart


Armen, Benen, Gezicht, Bikinilijn, Oksels


300.00033NeeNee

Wat is een IPL apparaat?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Een IPL apparaat is een vorm van lichttherapie die wordt gebruikt voor permanente haarverwijdering. Wat een IPL apparaat doet is dat het lichtpulsen uitzendt die worden geabsorbeerd door het pigment in de haartjes of je huid. Dat licht wordt vervolgens omgezet in warmte. De haarzakjes raken hierdoor beschadigd en dit zorgt er vervolgens voor dat de haargroei wordt verminderd. In het begin zal je al snel merken dat je haargroei minder wordt en naar verloop van tijd zal de haargroei volledig stoppen.

Wat zijn de voordelen van een IPL apparaat?

Een IPL apparaat voor thuis biedt echt heel veel voordelen. Er zijn dan ook meer dan genoeg redenen om zo’n ontharingsapparaat aan te schaffen. Ik leg je hieronder meer uit over de voordelen van het gebruik van een IPL apparaat.

Het geeft langdurige resultaten

In tegenstelling tot scheren of haren zorgt een IPL apparaat voor langdurige resultaten. Na een reeks behandelingen zal je al snel merken dat de haargroei minder wordt en uiteindelijk stopt deze volledig. Zo kun je genieten van een langdurig gladde huid en ben je eindelijk verlost van dagelijks scheren.

Minder pijn en irritatie

Een IPL apparaat maakt het ontharen zo comfortabel mogelijk. Voor pijn of irritatie hoef je niet bang te zijn, zoals je dat met gewoon scheren of waxen vaak wel hebt. Met het gebruik van een IPL apparaat heb je geen last meer van scheeruitslag of ingegroeide haartjes. Het is dus echt een stuk fijner voor je huid.

Geschikt voor verschillende gebieden

Een IPL apparaat is geschikt voor verschillende lichaamsdelen. Zo kun je hiermee je benen, bikinilijn, oksels, gezicht, armen en andere delen van je lichaam ontharen. De IPL apparaten worden vaak geleverd met verschillende opzetstukken waardoor je super nauwkeurig en effectief kunt ontharen op specifieke gebieden van je lichaam.

Gemak en tijdsbesparing

Een IPL apparaat maakt het gemakkelijk om te ontharen waar en wanneer je dat wilt. Je hoeft dus ook geen bezoekjes meer aan de schoonheidssalon te brengen maar kunt de behandeling zelfs gewoon op de bank voor de tv doen, dat bespaart je mooi weer tijd! En natuurlijk het feit dat je niet meer dagelijks hoeft te scheren bespaart je een hoop gedoe.

Geld besparen

Hoewel de investering van een IPL apparaat op het eerste oog misschien wat hoog lijkt, bespaart het je op de lange termijn onwijs veel geld. Je hoeft geen dure schoonheidssalon bezoeken meer te doen en ook op scheermesjes of waxbehandelingen bespaar je geld. Als je het IPL apparaat eenmaal hebt aangeschaft, heb je geen terugkomende kosten meer. Het is dus een eenmalige investering met een langdurig resultaat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een IPL apparaat?

Om de beste resultaten te kunnen behalen en volledig veilig en effectief te kunnen ontharen, is het belangrijk dat je voor het juiste IPL apparaat kiest. Hieronder heb ik de belangrijkste punten voor je uitgewerkt die je helpen bij het vinden van het beste IPL apparaat dat aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Huid- en haartype

Je huid- en haartype zijn hele belangrijke factoren bij de keuze van het beste IPL apparaat. Sommige apparaten zijn geschikter voor bepaalde huid- en haartypes dan andere. Zorg ervoor dat het ontharingsapparaat dat je kiest geschikt is voor jouw huidskleur en haarkleur zodat je zeker weet dat het voor jou werkt. Vaak staat bij de productbeschrijving voor welke haar- en huidtypes het IPL apparaat geschikt is.

Toepassingsgebieden en opzetstukken

Kijk ook goed voor welke lichaamsdelen het ontharingsapparaat geschikt is. Wil je bijvoorbeeld alleen je benen ontharen of wil je meerdere gebieden ontharen zoals bijvoorbeeld je oksels of bikinilijn? De meeste IPL apparaten zijn geschikt om meerdere gebieden te behandelen en worden geleverd met meerdere opzetstukken. Maar let erop dat ze niet altijd voor alle gebieden kunnen worden gebruikt. Kijk dus altijd goed waar het ontharing apparaat voor geschikt is en of dat voldoet aan jouw wensen.

Aantal lichtflitsen

Ieder IPL apparaat heeft een maximaal aantal lichtflitsen. Dit zegt iets over hoe lang het ontharingsapparaat mee gaat. Een IPL apparaat met 250.000 lichtflitsen gaat ongeveer 20 jaar mee. Tel uit je winst!

Gebruiksgemak

Als je op zoek gaat naar het beste IPL apparaat kun je ook rekening houden met het gebruiksgemak. Sommige ontharingsapparaten zijn bijvoorbeeld ook draadloos te gebruiken. Anderen zijn bijvoorbeeld compatibel met een bijbehorende app die jou een persoonlijk behandelplan, adviezen en tips geven. Dit maakt het toch weer net een stukje makkelijker.

Werkt een IPL apparaat voor thuis écht?

Ja, een ontharingsapparaat voor thuis werkt echt! Ontharingsapparaten voor thuisgebruik zijn gebaseerd op dezelfde klinisch bewezen technologieën die in professionele schoonheidssalons worden gebruikt. Een IPL apparaat is ontworpen om effectief haarfollikels te beschadigen en te voorkomen dat nieuw haar groeit. Dit zorgt uiteindelijk tot langdurige haarvermindering.

Natuurlijk is het wel belangrijk om geduld op te brengen en de gebieden consequent te behandelen. Je haar groeit in verschillende cycli, en om alle haarfollikels te behandelen zijn er meerdere sessies nodig. Je zal dus niet na een behandeling al haarvrij zijn, maar je zal na een paar behandelingen al een groot verschil merken. Het is belangrijk om het aanbevolen behandelplan te volgen om optimale resultaten te kunnen krijgen. Daarvoor is Philips Lumea bijvoorbeeld heel erg fijn, omdat deze compatibel is met een app die je helpt bij het behandelplan en je adviezen en tips kan geven.

Is ontharing met een IPL apparaat veilig?

Ja, ontharing met een IPL apparaat is pijnloos en helemaal veilig voor je huid. Het is natuurlijk belangrijk om de juiste instellingen te gebruiken en het behandelplan zoals dat wordt geadviseerd, op te volgen. De meeste ontharingsapparaten hebben een sensor en passen de instellingen automatisch voor je aan. Sommige laser apparaten hebben ook een UV-filter. Dit zorgt ervoor dat jouw huid tegen schadelijke UV-stralingen wordt beschermd.

De top 5 beste IPL apparaten uitgelicht

1. Beste IPL apparaat: Philips Lumea Prestige 9000 Series BRI955/00 – Ontharingsapparaat

Philips Lumea Prestige 9000 Series BRI955/00 – IPL Ontharingsapparaat

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:31 pm

Dit beste IPL apparaat zorgt dat je tot wel 12 maanden haarvrij bent! Na slechts 3 behandelingen zijn je haren al voor 92% verminderd. Met dit laser apparaat dien je de eerste 4 behandelingen iedere 2 weken te doen en daarna doe je nog 8 behandelingen om de 4 weken. De SmartSkin-sensor van het IPL apparaat detecteert jouw huidskleur en bepaalt de beste lichtinstelling voor je. Het past zich dus aan aan jouw huid. De intelligente opzetstukken zorgen voor een op maat gemaakt behandelingsprogramma dat is afgestemd op ieder deel van jouw lichaam waar jij wenst te ontharen. Zo zitten er speciale opzetstukken voor de bikinilijn, het lichaam, het gezicht en de oksel bij. Het IPL apparaat kan gekoppeld worden aan de (gratis) Lumea app. De app helpt je een gepersonaliseerde behandelschema per lichaamsdeel te maken. Ook krijg je tips en advies tijdens elke behandeling en een reminder wanneer het tijd is voor een nieuwe behandeling. Super handig dus. Met dit beste IPL apparaat geniet jij van een langdurige haarvrije en gladde huid!

2. Braun Silk·Expert Pro 5 PL5243 – IPL Apparaat

Braun Silk Expert Pro 5 PL5243 – IPL apparaat

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:30 pm

Dit IPL apparaat is het beste ontharingsapparaat van Braun. Het ontharingsapparaat maakt gebruik van IPL-technologie om je tot 6 maanden lang een gladde huid te geven. Na 4 weken zie je al een zichtbare haarvermindering. Het IPL apparaat heeft een sensor en past zich automatisch aan je huidtint aan. Het apparaat heeft 3 standen waardoor je gemakkelijk comfort kunt instellen voor je (gevoelige )huid. Het IPL apparaat heeft een precisieopzetstuk voor kleinere, gevoelige lichaamsdelen zoals je gezicht en de bikinilijn. Ook wordt het geleverd met een standaardopzetstuk, ideaal voor de oksels. Het ontharingsapparaat gaat tot wel 22 jaar mee en zorgt ervoor dat je tot wel 6 maanden haarvrij bent!

3. Philips Lumea Prestige 9000 Series BRI957/00 – IPL apparaat

Philips Lumea Prestige 9000 Series BRI957/00 – IPL apparaat

Koop nu bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:29 pm

Geniet tot wel 12 maanden lang van een haarvrije en gladde huid met dit IPL apparaat van Philips. De technologie maakt gebruik van warm zacht licht om je haar in een rustfase te brengen. Het licht wordt naar de haarwortel gestuurd, waardoor het haarzakje wordt gestimuleerd om in een rustfase te gaan en het haar bij de wortel wordt losgelaten. Door behandelingen te herhalen neemt het haar dat teruggroeit geleidelijk af en wordt je huid prachtig haarvrij en voelbaar glad. De SmartSkin-sensor van Lumea detecteert jouw huidskleur en bepaalt voor jou de meest comfortabele lichtinstelling, allemaal automatisch. Het IPL apparaat wordt geleverd met een opzetstuk voor de oksels, een opzetstuk voor het gezicht, een opzetstuk voor de bikinilijn en een opzetstuk voor het lichaam (zoals benen en armen). Daarnaast krijg je ook nog een luxe opbergetui. Het IPL apparaat kun je zowel draadloos als bedraad gebruiken. Met de Lumea app krijg je een persoonlijk behandelplan en tips en adviezen voor het ontharen.

4. Philips Lumea Prestige 8000 series BRI945/00 – IPL apparaat

Het IPL apparaat zorgt, net als de andere Philips laser apparaten, voor een landurig haarvrij resultaat tot wel 12 maanden. Ook is het ontharingsapparaat compatibel met de Lumea app, voor een persoonlijk behandelplan en tips en adviezen voor de behandelingen. Dit Philips ontharingsapparaat wordt geleverd met 2 opzetstukken. Een voor je lichaam en een voor je gezicht. Het IPL apparaat is niet draadloos te gebruiken. Met behulp van de sensor wordt de meest comfortabele instelling voor je gedetecteerd, aangepast aan jouw huid.

5. Braun Silk·expert Pro 3 PL3139 Ontharingsapparaat – IPL apparaat

Braun Silk·expert Pro 3 PL3139 IPL Ontharingsapparaat

Koop nu bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:27 pm

Met dit IPL apparaat krijg je tot wel 3 maanden een gladde huid. In slechts 3 maanden is het haar zichtbaar vermindert. De Skin Pro-technologie past zich automatisch aan aan jouw huidtint. Het IPL apparaat is instelbaar in 2 verschillende standen. Het ontharingsapparaat wordt geleverd met een precisieopzetstuk waarmee je kleine en lastige plekken gemakkelijk kunt aanpakken. Ook bevat het een UV-filter waardoor je huid beschermd wordt tegen UV-stralingen en je jouw lichaam pijnloos kunt behandelen.

Conclusie

Een IPL apparaat is de ideale oplossing als je geen last meer wilt van scheerbuitjes en ingegroeide haren en wilt genieten van een langdurig haarvrij resultaat. Een IPL apparaat is veilig en gemakkelijk te gebruiken en bespaart je op de lange termijn een hoop geld. Daarnaast is het natuurlijk super fijn om de behandelingen lekker vanuit huis te kunnen doen en vaarwel te kunnen zeggen tegen dagelijks scheren. Bestel vandaag nog het beste IPL apparaat en geniet van een gladde en zijdezachte huid.

Veelgestelde vragen over een IPL apparaat

Voor wie is een IPL apparaat geschikt?

IPL-ontharing is geschikt voor mensen met lichte tot medium huidtinten en donkere haarkleuren. Het is minder effectief op grijze, rode, blonde of witte haren. Kijk altijd goed naar de productomschrijving om te achterhalen voor welke haar- en huidtypes het IPL apparaat geschikt is.

Doet ontharing met een IPL apparaat pijn?

IPL-ontharing kan een beetje ongemakkelijk aanvoelen. Je kunt het vergelijken met een lichte tinteling. Maar het is slechts een milde pijn dus zeker niets om je zorgen over te maken.

Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie?

De resultaten verschillen natuurlijk per persoon, maar vaak zie je vermindering van haargroei na slechts een paar behandelingen. Na een aantal weken of maanden zullen de langdurige resultaten zichtbaar worden en kun je je scheermesjes lekker weggooien.

Werkt een IPL-apparaat voor alle huidtinten?

IPL-ontharing werkt over het algemeen het beste op lichte tot medium huidtinten. Voor donkere huidtinten is een IPL apparaat vaak minder geschikt.

Beste IPL apparaat

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:31 pm
Beste IPL apparaat

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:31 pm

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:30 pm

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:28 pm
Beste IPL apparaat

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:31 pm

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:30 pm

Koop nu bij

coolblue.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt: juli 14, 2024 – 2:28 pm

Danique

Hi! Mijn naam is Danique (29). Ik heb een grote passie voor beauty, make-up & lifestyle. Door het grote aanbod aan producten heb ik in het verleden helaas behoorlijk wat miskopen gedaan. Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om de beste producten te zoeken, onderzoeken en testen. Nu weet ik alles van de beste make-up, haar- en lifestyle producten, de trends en welke producten wel of niet werken. Miskopen zijn daarmee verleden tijd! Op deze blog deel ik al mijn favoriete producten, tips & tricks en ervaringen. Ik wens je veel lees- en shop plezier!

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *